Ajánlott oldalak.

Ajánlott oldalak

Nincs megjeleníthető elem

Google hirdetések

A titokzatos japán mószer

Hogyan próbálnak madárnak nézni minket az ingatlanirodák? Miért fizettetnek ki velünk többszázezer, akár millió forintot, olyasmiért amit mi magunk is el tudunk végezni? Valóságban is megtörtént eseteket írok le. Szóljon hozzá Ön is!

Ingatlan piaci hírek

Nincs megjeleníthető elem

FN blog

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Mi történik, ha több közvetítőt bízunk meg?

2008.04.11. 14:10 Maganszemely

Lakásunk eladásához egyszerre 10-15 közvetítőt megbízni tipikus magyar találmány - ilyenkor az ingatlanközvetítõt úgy bízzuk meg, hogy csak akkor fizetünk neki, ha õ hozza a vevõt, egyébként, ha magunk vagy más ingatlanközvetítõ hoz vevõt, semmit sem kap.

Elvárhatjuk ezek után a közvetítõtõl, hogy pénzt, munkát, energiát fektet a mi ingatlanunk eladásába? Természetesen nem. Optimális esetben felveszi a saját adatbázisába és ha éppen valaki olyan tér be hozzá, aki pont olyat keres, akkor elhozza hozzánk. De még ez sem biztos, mert joggal tart, hogy a megbízó és a vásárló valahogy majd kicselezi, és akkor semmit sem kap.

Teljesen általános az a példa, amikor egy néni 11 darab ingatlanirodát bízott meg a lakása eladásával, és a 11 darab iroda három hónap alatt egyetlen vevõjelöltet sem hozott.

Mi lehet a háttérben?

A fenti metódussal való megbízás leginkább olyan, mintha több szobafestõt bízna meg az ember a lakása kifestésével, de azzal a feltétellel, hogy csak annak fizet, aki az utolsó négyzetmétert kifesti, a többinek semmit. Ráadásul, közli, hogy maga is beszáll majd festeni.



Lesz olyan bolond festõ, aki a drága festéket megveszi és nekiáll hosszas munkával kifesteni a lakást?
Természetesen nem, hiszen nem lehet biztos benne, az utolsó négyzetmétert nem festi-e ki valaki más, esetleg maga a tulaj.

Összefoglalva: több ingatlanost megbízni önáltatás és kidobott energia.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://anti-ingatlanos.blog.hu/api/trackback/id/tr32421276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása